Een nieuwsbrief die je echt wil lezen

Digitale Marketing

Als drukke marketeer heb ik het moeilijk om het laatste marketing-nieuws bij te houden omdat ik geen uren per dag heb om verschillende blogs te lezen. Geïnformeerd blijven lijkt bijna een onmogelijke opdracht tussen het steeds veranderende Google-algoritme, evoluerende Facebook-functies en de opkomst van nieuwe marketing-media. 

Wat is dan de ideale verzamelplaats voor mijn nieuws? 

Mijn inbox zou de plaats moeten zijn voor snelle, begrijpelijke communicatie van bedrijven. In plaats daarvan word ik nu voortdurend overspoeld met marketing-nieuwsbrieven die mij weinig meerwaarde bieden.

Waarom zijn marketing nieuwsbrieven dan nog belangrijk?

Hoewel er sinds e-mailing zoveel nieuwe marketing-strategieën zijn opgedoken, gelden nieuwsbrieven nog steeds als een van de meest effectieve marketing-methoden. Ze zijn persoonlijk, gericht op je doelgroep en geven een consistente boodschap. E-mail is misschien old-school, maar het blijft waardevol als een digitaal pakket met relevant nieuws.

Daarom geef ik je enkele van de beste marketing-nieuwsbrieven mee die een boost kunnen geven aan je digitale marketing.


Neil Patel - Digitale marketing tips

Wie?

Neil Patel is een New York Times best verkopende auteur, een top influencer en blogger. Met zijn marketing bureau biedt hij eerlijke en nuttige marketing-diensten aan bedrijven. 

Wat?

Op zijn blog geeft hij handige tips over digitale marketing, SEO, Social Media etc. 

Waarom?

Door de leuke mix aan content types zoals video’s, podcasts en blogs weet Neil zijn content luchtig en gevarieerd te houden zodat je alles goed kan opnemen en verwerken.


OpenVRT - Creatieve content uit België

Wie?

Bij OpenVRT kan je terecht voor de laatste creatieve content. Het is een community voor jong digitaal, creatief talent uit Vlaanderen ondersteund door de VRT.

Wat?

Via hun nieuwsbrief krijg je de nieuwste content ideeën in je mailbox die bedacht zijn door deze groep jong content creators.

Waarom?

Laat je inspireren door hun creatieve leefwereld via blogs, foto’s, video’s, tekeningen, artikels, reportages enzovoort. 


Product Hunt - Growth hacking voor geeks

Wie?

Product Hunt zoekt de beste nieuwe producten en dat doen ze elke dag.

Wat? 

Het is de ideale plaats om je innerlijke nerd te omarmen en uit je dak te gaan over de laatste mobiele apps, hardware en IT-creaties.

Waarom?

Je krijgt elke dag een nieuwe tool om je bedrijf gestroomlijnd, geautomatiseerd en up-to-date te houden.


Copyblogger - “De bijbel van content marketing”

Wie?

Copyblogger brengt jou elke week originele, relevante content over wat tegenwoordig werkt in online content marketing.

Wat?

Blogposts over SEO, social media, e-mail marketing en alle andere facetten van effectieve content marketing.

Waarom?

Krijg een speed-course in content marketing zodat je een inspirerende online brandkan uitbouwen.


Hubspot - Inbound Marketing bloggers

Wie?

HubSpot is een van de bekendste en populairste marketing automation tools ter wereld.

Wat?

Hubspot deelt zijn inbound marketing content op in drie aparte blogs voor verschillende doelpublieken: marketing, sales en service.

Waarom?

De marketing blog biedt inspiratie voor moderne marketeers. Sales managers vinden handige inzichten in de sales blog en met effectieve tips uit de service blog bouw je een duurzame relatie op met je klanten.


Bonus: Buzzfeed This Week in Cats

Deze laatste nieuwsbrief heeft helemaal niets te maken met digitale marketing. Toch wou ik je deze parel niet onthouden.

Wie?

De meest majestueuze dieren op deze wereld.

Wat?

This Week in Cats maakt van het einde van werkweek een waar feest met topfoto’s van katten, de beste kattenverhalen en de langverwachte Cat of the Week.

Waarom?

Waarom niet?


Zoals je ziet hoeft jouw inbox niet uit te puilen met nutteloze nieuwsbrieven. Kies de meest inspirerende eruit en kieper de rest in de vuilbak. Zo krijg je wekelijks een duidelijk overzicht van het nieuws dat jou interesseert. Zorg voor een leuke mix van content en vergeet zeker je wekelijkse dosis katten niet!