SEO proof maken van een website

The Learning Hub

SEO Analyse

Een tijdje geleden deed The Learning Hub een beroep op GUMM voor de optimalisatie van onze website. Ze hadden het gevoel dat er nog ruimte voor verbetering was, maar wisten niet goed waar te beginnen. 

Website optimalisatie

GUMM voerde daarom een SEO audit uit, en zocht uit op welke punten The Learning Hub hun website konden verbeteren, enerzijds om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines, en anderzijds om de gebruiks- en leesvriendelijkheid te verhogen. Daarbij gaven we ook de impact van elke voorgestelde optimalisatie aan, en hielpen we om prioriteiten te stellen. Samen kwamen we tot een concreet plan van aanpak.

Om sommige (vooral technische) zaken op te lossen, had The Learning Hub niet de nodige kennis in huis, maar ook daarbij kon GUMM hen helpen:

  • we brachten meer structuur aan in de achterliggende code van de site, 
  • we stroomlijnden het gebruik van keywords, 
  • we optimaliseerden de 404-pagina, 
  • en we maakten de site klaar om in de toekomst eventueel meertalig te worden. 

Productieve samenwerking

De projectmedewerkers bespraken steeds met de klant wat de verschillende opties waren (bijvoorbeeld zelf iets bouwen of een bestaande plugin aankopen) en welke investering dit zou betekenen, zodat The Learning Hub de beste keuze kon maken.

Interessante plugins

Tot slot gaven we hen ook nog goede tips voor interessante plugins, bijvoorbeeld ‘Yoast’ – die hen helpt bij een snelle check of de teksten die ze schrijven wel ‘SEO proof’ zijn. Deze tool gebruiken ze nog elke keer als ze een blog of een nieuwe case posten.

Natuurlijk is het optimaliseren van de website iets dat The Learning Hub steeds moet blijven doen, maar dankzij GUMM weten ze waarop ze moeten letten.


We hebben dankzij Gumm een beter zicht op hoe we onze website kunnen optimaliseren, niet alleen voor de eindgebruikers, maar ook om goed vindbaar te zijn via zoekmachines!


Natasja Bollyn, Instructional Designer

Geen tijd voor social media? Wij kunnen je helpen